Categorieën
085-2734999

Klantenservice

LET OP! Verplichte dode hoek signalering in Frankrijk

LET OP! Verplichte dode hoek signalering in Frankrijk

Gepubliceerd op 31 december 2020

Lopen jouw transportroutes door Frankrijk, let dan goed op! De Franse overheid stelt vanaf 1 januari 2021 een nieuwe verkeersregel in. Alle voertuigen zoals trucks, combinaties en touringcars boven de 3,5 ton moeten zijn uitgerust met dode hoek signalering. Dit geldt niet alleen voor binnenlandse, maar ook voor buitenlandse voertuigen.

Dodehoekongevallen

Er gebeuren nog steeds veel dodehoekongevallen. Onvoldoende zicht van een chauffeur leidt regelmatig tot gevaarlijke verkeerssituaties. De kwetsbare weggebruikers zijn soms onzichtbaar voor chauffeurs en dit kan fatale gevolgen hebben. Door het verplichten van waarschuwingen op de voertuigen, hoopt Frankrijk het aantal ongelukken terug te dringen.

De juiste dode hoek signalering

Het is belangrijk dat de signalering voldoet aan de Europese richtlijnen. Bij ons koop je gegarandeerd bestickering en borden die voldoen aan de juiste normen. Zorg dat jouw voertuig is uitgerust met deze markeringen. De waarschuwing moet op de cabine, aan beide zijkanten en achterkant van het voertuig zichtbaar zijn. Heb je vanaf januari geen waarschuwingen op jouw voertuig, dan riskeer je een geldboete.

Dode hoek stickers en borden

Wij leveren twee varianten signalering:

Beide varianten hebben een afmeting van 250 x 170 mm. Dit formaat is verplicht en staat vast in de wet.

Jouw mooie truck bestickeren met die grote waarschuwingen is best wel zonde. Een ideale oplossing hiervoor zijn de magnetische borden. De borden zijn geen blijvende aanpassing. Ben je even niet in Frankrijk, dan haal je ze gewoon tijdelijk van je voertuig af.

Mark


Vragen over deze of andere markeringen?

Mark en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.