Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Op zoek naar het juiste meubelhondje

Op zoek naar het juiste meubelhondje


Een meubelhondje of verhuishondje is ideaal bij het tillen en verplaatsen van kasten, bakken, meubels en meer. Het is niet voor niets al jaren het meest gebruikte hulpmiddel voor intern transport. Middels de vier zwenkwielen rol je objecten gemakkelijk van A naar B. Omdat een meubelhondje super sterk is en veelzijdig kan worden toegepast, wordt deze veelal gebruikt in de werkplaats, het magazijn of het kantoor. In onze online winkel koop je altijd prima kwaliteit meubelhondjes voor een scherpe prijs.

Waarvoor gebruik ik een meubelhondje?

Een meubelhondje wordt gebruikt om zwarte (en grote) objecten zonder moeite te verplaatsen. Ze zijn bijvoorbeeld ideaal voor een verhuizing of bij het gebruik in een magazijn. Zowel bedrijven als particulieren gebruiken verhuishondjes. Denk ook aan het gebruik van de wagentjes tijdens beurzen en evenementen. Het zorgt voor dat beetje minder gesleep en gesjouw. Bovendien is het ook een veilig alternatief voor duwen, schuiven of tillen. Dat betekent nooit meer door je rug zakken of verkeerde bewegingen die voor lichamelijke last zorgen. Laat het meubelhondje maar het werk doen!

Kunststof of rubberen wieltjes?

De keuze voor kunststof of rubberen wielen is van belang voor het draagvermogen van het meubelhondje. Kunststof wieltjes zijn sterker en kunnen méér tillen, maar kunnen wel krassen veroorzaken. Gemiddeld heeft kunststof een maximale draagcapaciteit van 500 kg. Rubberen wielen zijn streeploos, maar kunnen minder tillen. Het voordeel van rubberen wielen is dat deze geluidloos zijn. Dit is vooral handig in bijvoorbeeld ziekenhuizen of waar het geluid van de wieltjes storend kan zijn. Gemiddeld heeft rubber een maximale draagcapaciteit van 350 kg. Zorg dus dat je voor aankoop nadenkt over het gewicht dat verplaatst moet worden. Neem ook in overweging of geluid en eventuele krassen tot problemen kunnen leiden. Wij raden rubberen wieltjes aan voor gebruik op harde ondergronden. Denk hierbij aan buitentegels of een houten vloer. Dit voorkomt eventuele beschadigingen aan de ondergrond. Kunststof wieltjes zijn daarentegen geschikt voor vrijwel alle ondergronden. 

Kunststof wielen

Rubber wielen

Kunststof wielen Rubber wielen

Het voordeel van antislip

Veel meubelhondjes beschikken over een antislip bovenzijde. Dat is geen absolute must, maar het is wel een stuk veiliger. Het zorgt ervoor dat objecten minder snel gaan schuiven tijdens transport. Mooi meegenomen als die dure piano van de buren naar een andere ruimte moet. Bovendien raden we dan het gebruik van meerdere meubelhondjes aan. Ook bij grote kasten is het bijvoorbeeld handig om twee meubelhondjes te gebruiken in plaats van één. Dat maakt het allemaal net wat gemakkelijker en veiliger.

Welk verhuishondje heb ik nodig?

  • Vraag 1: Moet het meubelhondje over een vlak of grof oppervlak rijden? Dit bepaalt de wielsoort.
  • Vraag 2: Wil je zeker zijn dat objecten niet van het meubelhondje glijden? Kies dan voor een antislip bovenlaag.
  • Vraag 3: Hoe zwaar zijn de te verplaatsen objecten? Dit bepaalt de draagcapaciteit.

Op zoek naar alternatieven voor het meubelhondje, zoals magazijnwagens of steekwagens? We bieden een totaalassortiment op het gebied van intern transport.

Tonny


Vragen over meubelhondjes?

Tonny en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.