Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Hoe schadelijk is jouw remmenreiniger?

Hoe schadelijk is jouw remmenreiniger?

Remmenreiniger is onmisbaar voor iedereen met een auto of truck. Remmenreiniger wordt ingezet als ontvetter en reiniger. Je verwijdert eenvoudig vuil, olie, vet en roest van remonderdelen. Remmenreiniger zorgt daarnaast voor betere remprestaties en voorkomt slijtage en oververhitting van de remmen. Helaas bevatten veel remmenreinigers schadelijke stoffen. Het is erg onveilig en ongezond om deze reinigers te gebruiken. Gelukkig bestaan er ook remmenreinigers zonder de zogeheten CMR-stoffen.

Wat maakt remmenreiniger gevaarlijk?

In veel remmenreinigers zitten CMR-stoffen. CMR-stoffen staan voor carcinogene, mutagene en reprotoxische stoffen. Deze stoffen zijn onder andere kankerverwekkend. Hier wil je dus niet aan blootgesteld worden. De CMR-stoffen zijn op lange termijn erg schadelijk voor de gezondheid. Je merkt de schade die de remmenreiniger aanricht niet direct, wat het extra gevaarlijk maakt en waardoor je niet meteen kunt handelen.  

Hoe weet ik of mijn remmenreiniger veilig is?

Het is belangrijk dat je het veiligheidsblad van de remmenreiniger kunt inzien. Hierin staat de informatie die je nodig hebt. De vloeistof mag de codes H340, H341, H350, H360, H361 of H362 niet bevatten. Als één van deze codes wel op het veiligheidsblad staat, heb je te maken met een remmenreiniger met CMR-stoffen. Ook moet de stof vrij zijn van Ethanol en Xyleen.

Onze remmenreiniger van Total is vrij van CMR-stoffen. Door gebruik te maken van deze remmenreiniger werk je gegarandeerd veilig en gezond.

Hoe gebruik ik remmenreiniger?

Ook met een CMR-vrije remmenreiniger is het belangrijk om de ruimte waarin je werkt goed te ventileren. Voorkom dat de vloeistof op rubber of plastic onderdelen terechtkomt. Deze onderdelen kunnen niet tegen de stoffen die in de remmenreiniger zitten. Gebruik het product daarom met beleid en met mate. 

Tommie


Vragen over remmenreiniger?

Tommie en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.