Categorieën
085-2734999

Klantenservice

De hoogte in met trappen en ladders

De hoogte in met trappen en ladders

Bij een korte klus op hoogte zijn trappen en ladders onmisbaar. Hoge muren, plafonds, bomen en heggen zijn met dit klimmateriaal makkelijk bereikbaar. Een groot voordeel van een trap of ladder is dat ze eenvoudig te verplaatsen zijn. Ze zijn namelijk gemaakt van hoogwaardig aluminium en dus erg licht in gewicht. 

Het verschil tussen trappen en ladders

Wanneer spreken we van een trap en wanneer van een ladder? Het eerste verschil tussen deze twee is dat je bij een trap spreekt over treden en bij een ladder van sporten. Een trede is vaak dieper dan een sport. Dit maakt het stacomfort groter bij een trap.  

Trappen
Een trap kan vrijstaand worden gebruikt en is daardoor van zichzelf erg stabiel. We verdelen de trappen in grofweg twee varianten, namelijk de dubbele trap en de bordestrap. Een dubbele trap is aan twee kanten te betreden. Het grote voordeel hiervan is dat je de trap minder vaak hoeft te verplaatsen. De dubbele trap is verkrijgbaar met 2 treden tot en met 6 treden. Een bordestrap (2-6 treden) betreed je vanaf één zijde. De bordestrap bevat een plateau waar je bijvoorbeeld gereedschap of verf op kunt zetten. 

Ladders
Een ladder kan op zichzelf niet staan. Een ladder zet je altijd ergens tegenaan. Een ladder heeft vaak meer sporten dan een trap. Een ladder is dus meer geschikt voor het werken op grotere hoogtes. In ons assortiment vind je de telescoopladder. Deze ladder is uitschuifbaar en daardoor erg compact. Gebruik je de ladder niet, dan schuif je de ladder in en berg je het gemakkelijk op. 

Dubbele trap Bordestrap Telescoopladder
Dubbel te betreden Met handig plateau In- en uitschuifbaar
Dubbele trap Bordestrap Telescoopladder

Tips voor het gebruik van trappen en ladders

Een goede kwaliteit is erg belangrijk. Schaf daarom een professionele en veilige trap of ladder aan. Al onze trappen en ladders voldoen aan de Arbo-, EN 131 en de NEN 2484 norm. In deze normen staan alle eisen waaraan trappen en ladders moeten voldoen. Let op! Draagbaar klimmateriaal moet jaarlijks (her-)gekeurd te worden. Wij kunnen daarin bemiddelen. Voor meer informatie neem je contact met ons op.  

De kans op valgevaar is groot bij het gebruik van trap of ladder. Om ongelukken te voorkomen zijn een paar punten erg belangrijk. Zorg er allereerst voor dat een trap of ladder op een stabiel oppervlak staat. Houd een trap of ladder schoon. Door verf, olie of modder kunnen de treden of sporten glad worden. De kans op ongelukken wordt hierdoor groter. Verplaats de trap of ladder wat vaker in plaats van te ver naar de zijkanten te reiken. Hiermee voorkom je dat de ladder of trap omvalt. 

Combi step

Combi step

Ken je dat probleem dat je in je trappengat een muur moet schilderen of een raam moet wassen? De Combi step is een ideaal hulpmiddel in kleine ruimtes of op trappen. De poten van deze Combi step zijn traploos en onafhankelijk van elkaar te verstellen. De poten kunnen hierdoor op elke gewenste hoogte worden afgesteld. Je plaatst de Combi step makkelijk over een toilet of op een trap.  

Tonny


Vragen over trappen en ladders?

Tonny en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.