Waarom kiezen voor een doos op maat?

Waarom kiezen voor een doos op maat?

Kartonnen dozen zijn onmisbaar tijdens het verzendproces. Dozen beschermen jouw producten en zorgen ervoor dat ze onbeschadigd bij de klant komen. Helaas verdien je als bedrijf niets aan de dozen en zijn ze enkel een extra kostenpost. Deze kosten wil je natuurlijk zo laag mogelijk houden. Een doos op maat helpt je besparen.

Het formaat van een doos

Een doos vol met opvulmateriaal? Zonde!

Je ziet het vaak, een pakketje dat voor 90% bestaat uit opvulmateriaal. Een doos vol met extra karton, plastic of schuim. Slecht voor het milieu en zonde van je centen. 

Met een doos op maat kun je makkelijk besparen op kosten voor opvulmateriaal en ander verpakkingsmateriaal. Met een omdoos die perfect om het product past, voorkom je verschuivingen. Het biedt hierdoor goede bescherming aan het product. Je hebt weinig tot geen opvulmateriaal nodig. Het komt zelden voor dat alle producten binnen één bedrijf dezelfde afmetingen hebben. Dit zou betekenen dat je verschillende formaten dozen nodig hebt. Voor elk formaat een passende doos zou perfect zijn, maar vrij onmogelijk en ook best onhandig. Kies je toch één formaat doos, dan ontkom je er helaas niet aan om opvulmateriaal te gebruiken. Toch zul je bij veel producten de hoeveelheid flink kunnen verminderen.   

Wij helpen je graag bij het bepalen van het formaat van de dozen. 

De kwaliteit van een doos

Lichte producten, zware producten, fragile producten? Belangrijk om te weten!

Hebben jouw producten een stevigere doos nodig voor extra bescherming, dan kies je voor een doos op maat met een bredere golf. Ook komt het voor dat bedrijven juist te stevige dozen gebruiken zonder dit te weten. Wist je dat je hier ook mee kunt besparen?

Een passende kwaliteit doos voor jouw type product? Onze specialisten helpen je graag. 

Een doos met een bedrukking

Kale of bedrukte doos? Ga je voor standaard of opvallend? 

Wij bieden de mogelijkheid om een doos te laten bedrukken. Een bedrukte doos is een extra promotie voor jouw bedrijf. Met een logo, slogan of afbeelding weet iedereen dat de doos van jouw afkomstig is. Je valt direct op. Het bedrukken van een standaard doos is niet mogelijk. 

Doos op maat duurder?

Al denk je misschien dat een doos op maat duurder is dan een standaard doos, dit hoeft niet altijd zo te zijn. Een doos op maat kan ervoor zorgen dat je op andere kosten, zoals opvulmateriaal, verpakkingsmateriaal en transportkosten enorm kunt besparen. Of je het nu hebt over standaard dozen of dozen op maat, alle dozen moeten geproduceerd worden. De productiekosten van een doos op maat hoeven dus helemaal niet hoger te zijn. Tegenwoordig kunnen zelfs kleine oplagen snel een voordelig worden geproduceerd. 

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 75,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.