Vormsluitend zekeren met stuwzakken

Vormsluitend zekeren met stuwzakken

Het is ontzettend belangrijk om je lading goed te zekeren. Hiermee voorkom je schade aan producten maar nog belangrijker, de veiligheid van jou en je medeweggebruikers komt niet in gevaar. Met het gebruik van bijvoorbeeld een spanband, in combinatie met antislipmat en beschermhoeken, druk je de lading tegen het dragend oppervlakte. Dit noemen we krachtsluitend zekeren.

Je kan je lading daarnaast ook nog vormsluitend zekeren. Door er letterlijk voor te zorgen dat producten in je trailer of container geen kant op kunnen voorkom je dat de goederen gaan schuiven of beschadigd raken. Hiervoor zijn onze stuwzakken de ideale oplossing.

Wat zijn stuwzakken?

Stuwzakken zijn zakken gemaakt van polypropyleen of kraftpapier en worden gevuld met lucht. Dit kan eenvoudig met behulp van een compressor en een vulpistool. Onze stuwkussens zijn voorzien van een Venturi vulsysteem, waardoor de zakken tot wel 30 tot 40 % sneller gevuld zijn. De maximale vuldruk van onze stuwzakken varieert van 0,2 tot 0,4 bar, afhankelijk van het materiaal. Hoeveel bar een stuwzak maximaal aankan staat altijd op de zak vermeld.

Kraftpapier of Polywoven?

Wij bieden kraftpapier en polywoven (polypropyleen) stuwzakken aan. De kraftpapier stuwzak is herkenbaar bruin van kleur en is ideaal voor gebruik in standaard vervoer. Daarnaast zijn de zakken meerdere keren te gebruiken. Een extra pluspunt van kraftpapier is dat het recyclebaar en biologisch afbreekbaar is.

Onze polywoven stuwzakken zijn gemaakt van polypropyleen en hebben als groot voordeel dat ze een hoge vochtbestendigheid hebben en resistent zijn tegen chemische oplossingen, logen en zuren. Ook deze zakken zijn meerdere keren te gebruiken maar helaas niet biologisch afbreekbaar.

Hoeveel vult zo’n stuwzak eigenlijk op?

Uiteindelijk draait het er natuurlijk om dat je lading goed gezekerd is. Het is dan ook belangrijk om te weten hoeveel loze ruimte een stuwzak op kan vullen. Wij schrijven de volgende richtlijnen voor:

Loze ruimte Breedte stuwzak Lengte stuwzak
30 cm opvullen 60 cm 90-120 cm
40 cm opvullen 90 cm 120-180 cm
50 cm opvullen 120 cm 180-225 cm


Vragen over onze stuwzakken?

Johan en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.