Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Voorkom palletschade

Voorkom palletschade

Pallets zijn stevige voorwerpen, maar kunnen snel schade oplopen als er niet correct mee wordt omgegaan. Om iedereen alert te maken op palletschade, sommen wij de 10 meest voorkomende fouten op die leiden tot palletschade. Zorg dat je deze fouten niet maakt en voorkom hiermee palletschade. 

Nadelen van beschadigde pallets

Schade aan pallets heeft zowel direct als indirect een negatieve invloed op de voortgang van de productie, het interne transport en de opslag. 

Beschadigde pallets:

  • belemmeren een snelle doorstroming van de goederen;
  • brengen de veiligheid van mensen in gevaar, denk aan het omvallen van een stapelformatie met zware materialen;
  • maken het niet mogelijk de kwaliteit van het product tijdens het transport te waarborgen;
  • brengen jaarlijks hoge kosten met zich mee door vervanging of herstel van deze pallets. De prijzen van pallets variëren van € 5- tot € 60-;
  • brengen extra kosten met zich mee door tijdverlies in verband met het omstapelen van ladingen.

Wat leidt tot palletschade?

Schade aan pallets is nooit helemaal uit te sluiten, maar bewuster omgaan met pallets kan het bedrijf jaarlijks tienduizenden euro’s besparen. Dit zijn de meest gemaakte fouten die leiden tot palletschade:

  1. De mast neigt te ver naar voren of naar achteren. Zorg dat tijdens het opnemen, het plaatsen, het inrijden of het uitrijden van een pallet de vorken horizontaal staan.
  2. Wanneer je gebruik maakt van te lange vorken op je heftruck kan de pallet of de lading die erachter staat beschadigen. De vorken steken te ver uit.
  3. Een lading kan sneller kantelen wanneer je de lading te ver op de punten van de vorken heft.
  4. Wanneer je pallets laat slingeren, kunnen aanrijdingen ontstaan en kan dit leiden tot gevaarlijke situaties en schade.
  5. Vorken die te dicht bij elkaar staan zorgen dat een lading niet meer stabiel staat.
  6. Te snel wegdraaien voordat de vorken uit de pallet zijn, kan een pallet beschadigen. Zorg ervoor dat de vorken geheel uit de pallet zijn, voordat je wegrijdt. 
  7. Schuiven met een pallet vermindert de kwaliteit van de pallet. Verschuif de pallet dus niet onnodig en gebruik de vorheftruck om de pallet eventueel recht te zetten of te verplaatsen. 
  8. Als je een pallet te laag vervoert, kunnen de klossen beschadigen of eraf worden gereden wanneer je bijvoorbeeld over een drempeltje rijdt. 
  9. Gooien met pallets is een NO GO! 
  10. Bij het plaatsen van pallets in een stelling is het belangrijk dat je genoeg ruimte hebt. Te weinig plek beschadigt de zijkanten van de pallet.

Deze 10 fouten zijn makkelijk te voorkomen. Goed omgaan met je pallets, zorgt ervoor dat je zo lang mogelijk kunt gebruiken.

Palletreparatie

Het grote voordeel van houten pallets is dat je ze kunt repareren. Maar het repareren is niet zo makkelijk als je misschien zult denken. Het vereist een bepaalde discipline en gebeurt nog steeds handmatig. Na reparatie moet de pallet immers weer als volwaardig kunnen deelnemen aan het logistieke proces. In Europa bestaat ruim 95% van het houtafval uit houten pallets. Hoe zonde is het om al deze pallets weg te gooien, als je er ook weer een goed functionerende pallet van kan maken?


Wij hebben ervaren medewerkers en de juiste hulpmiddelen voorhanden om kapotte pallets op te halen, te beoordelen, te repareren en weer als een volwaardige pallet terug te leveren. Onderdelen die gerepareerd moeten worden, worden in originele staat hersteld, om de originele sterkte en de gebruikseigenschappen te handhaven. Reparatie pallets worden reeds bij het uitsorteerproces op soort gesorteerd. Stapels ten behoeve van reparatie zijn dus al van hetzelfde type. Het juiste hout wordt bij de reparatietafels gelegd en de demontage en reparatie werkzaamheden kunnen aanvangen. De pallets worden voorzien van de juiste elementen, zowel qua planken als qua klossen. Na reparatie worden de pallets weer klaargezet voor verkoop of retournering aan de klant. 

Pallets repareren is dus ook mogelijk, maar wanneer je zorgvuldig met je pallets omgaat bespaar je kosten!


Vragen over pallets?

Tonny en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.