Blokpallets

Blokpallets kopen doe je natuurlijk bij de palletspecialist. De pallet is de meest gebruikte verpakkingssoort. Niet alleen de europallet 80 x 120 cm, maar ook de blokpallet wordt vaak ingezet voor logistieke doeleinden. Een blokpallet, ofwel industriepallet, heeft een standaardafmeting van 100 x 120 cm. Blokpallets zijn erg geschikt voor palletstellingen. Je vindt ze dus vaak in magazijnen voor de opslag. Een blokpallet is opgebouwd uit een bovendek, tussendek, onderdek en klossen. Blokpallets zijn verkrijgbaar in een licht, middelzwaar en zwaar model. Het gewicht dat een blokpallet kan dragen is afhankelijk van de dikte van de planken en van de klossen. 

Let op: Door de enorme vraag naar hout op dit moment, zijn de prijzen gestegen. De prijs van houten pallets is hierdoor hoger.

Lees verder

Soort blokpallet 

De keuze voor het type blokpallet is afhankelijk van de antwoorden op de volgende vragen:

 • Wil ik een nieuwe of gebruikte pallet?
 • Welke afmeting heb ik nodig?
 • Hoe vaak wil ik de pallet gebruiken?
 • Wat vervoer ik op de pallet? (grote of kleine producten i.v.m. aantal deklatten)
 • Zijn er regels m.b.t. de behandeling van de pallets?
 • Hoe verplaats ik de pallets? 

Rondloop, kruisdek of open pallet?

Een rondloop pallet bevat 4 planken aan het onderdek. Een pallet met een kruisdek wil zeggen dat de onderdekplanken op de klos kruisen. Beide pallets zijn extra stevig. Een open pallet heeft als grote voordeel dat het met een palletwagen of een heftruck van vier kanten benaderbaar is. Deze pallets worden ook wel vierweg pallets genoemd.  

Onbehandelde of behandelde blokpallets?

Voor import en export is het belangrijk dat een pallet voldoet aan de ISPM 15 norm. Hout kan ongedierte bevatten. Door Heat Treatment (HT) worden deze organismen uitgeschakeld en voorkom je verspreiding. Heat Treatment is een hittebehandeling en zorgt er, door middel van hitte, voor dat er geen organismen meer in de pallets aanwezig zijn. De pallets zijn na de behandeling ongediertevrij en voldoen vanaf dat moment aan de ISPM 15 norm.

Voor landen buiten de Europese Unie geldt dat een pallet aan de eisen conform ISPM 15 moet voldoen om geïmporteerd te kunnen worden in één van de Europese landen. Binnen Europa is deze eis niet van toepassing en kunnen onbehandelde pallets gebruikt worden voor transport. 

Gebruikte of nieuwe blokpallets?

Wanneer kies je voor een gebruikte en wanneer voor een nieuwe pallet? Een gebruikte pallet is ten eerste een stuk goedkoper. Ook met het oog op het milieu ben je met de keuze voor een gebruikte pallet veel bewuster bezig. De pallets worden gerecycled, waardoor nieuwe grondstoffen bespaard kunnen worden. Let er bij gebruikte blokpallets op dat de houtsoort, kleur en kwaliteit van de pallets onderling kunnen verschillen. Dit is bij nieuwe pallets niet het geval. Nieuwe pallets hebben gegarandeerd de beste kwaliteit en zijn wat betreft uiterlijk vrijwel hetzelfde. Er wordt dus vaak gekozen voor nieuwe pallets bij opslag. Het ziet er een stuk netter uit als alle pallets hetzelfde zijn.  

Houten blokpallet

Houten uitvoeringen zijn gemakkelijk in het gebruik en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn eenvoudig te repareren. Als een plank of blok beschadigd raakt, hoef je alleen het kapotte onderdeel te vervangen. Het gebruik van blokpallets is daardoor erg milieuvriendelijk. 
Naast de standaard maten zijn maatwerk aanpassingen mogelijk. Ook voor kunststof blokpallets kun je terecht bij dé specialist in pallets.

Goederen vervoeren met blokpallets

Met een pallet vervoer je eenvoudig goederen. De goederen stapel je op de pallet, waardoor een groot aantal in één keer kan worden verplaatst. Een pallet til je zonder moeite op met een palletwagen of een vorheftruck. Let hierbij op wat de insteekhoogte de pallet is en wat het dynamische draagvermogen is van de pallet. Het dynamische draagvermogen wijkt namelijk af van het statische vermogen en de maximale belasting bij palletstelling. De blokpallets plaats je in een trailer. In een trailer passen gemiddeld 26 blokpallets. 

Wanneer je gebruik maakt van bakken of kratten, raden wij aan om Euronorm bakken aan te schaffen. De basismaat van deze kratten is 600 x 400 mm en is ontwikkeld op basis van de europallet en de blokpallet. De bakken zijn in heel Europa geaccepteerd, waardoor je altijd efficiënt kunt laden en stapelen. Van de standaardmaat 600 x 400 mm passen 5 bakken op de blokpallet. De bakken zijn ook verkrijgbaar in andere maten, zoals 200 x 150 mm en 400 x 300 mm. Hiervan passen er natuurlijk meer dan 5 op één pallet. Het voordeel van Euronorm bakken is dat alle maten door elkaar kunnen worden gebruikt. Ondanks de verschillende maten, zijn ze wel allemaal onderling stapelbaar. Ook kartonnen dozen zijn ideaal voor gebruik op een blokallet. Deze zijn in alle maten beschikbaar en zijn dus ook geschikt voor een palletlading. Naast de palletbox, kun je ook kleinere formaat dozen kiezen. Let er bij dozen wel op dat vaak de binnenmaat staat vermeld bij de leverancier. Voor palletisatie is het belangrijk dat de buitenmaten precies op de pallet passen. Zo wordt de optimale sterkte van de doos benut en zul je dus geen last hebben van dozen die inzakken. 

Na het beladen van de pallet kan de stapel verstevigd worden met wikkelfolie. Zo ben je ervan verzekerd dat een lading veilig in de opslag staat of onbeschadigd getransporteerd kan worden.  

Geschikte afmetingen voor blokpallets

indeling blokpallet

Bekijk alle pallets.

Lees minder

8 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Staat de pallet die je zoekt er niet tussen?

  Vraag onze specialisten om een pallet op maat

8 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
 • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.