Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Afbakening

In een magazijn heb je te maken met diverse factoren, zoals heftrucks, palletwagens, stellingen, (zware) goederen en natuurlijk medewerkers. Al deze factoren moet in rechte banen worden geleid om chaos te voorkomen. Ook veiligheid is hierin erg belangrijk. Ongelukken zitten in een klein hoekje en moeten dus voorkomen worden. Onderdeel van een veilig en gestructureerd magazijn is afbakening.

Lees verder

Waarvoor gebruiken we afbakening?

Afbakening is inzetbaar voor diverse situaties. Met de afbakening geef je aan wat er in een bepaalde situatie moet gebeuren. Het kan onder andere gebruikt worden om het volgende duidelijk te maken: 

 • Looprichtingen
 • Rijrichtingen
 • Gevaarlijke plekken 
 • Werkplekken  

Denk hierbij aan afbakening van bepaalde gebieden waar heftrucks mogen rijden of waar medewerkers en gasten mogen lopen. Je zorgt er op deze manier voor dat intern transport en mensen gescheiden blijven, wat de kans op ongelukken sterk laat afnemen. Ook werkplekken kunnen worden aangeduid met afbakening. Denk hier bijvoorbeeld aan inpakgebieden. Afbakening kan dus permanent, maar ook tijdelijk zijn. Een voorbeeld van een tijdelijke situatie is een lekkage of een gereinigde vloer. Je wilt in deze gevallen snel handelen en zorgen dat niemand het gebied betreedt. Afbakening is snel een eenvoudig te plaatsen.  

Welke soorten afbakening zijn er?

Er zijn veel verschillende manieren om een gebied af te bakenen, namelijk:

 • Afzetlint
 • Afzetpalen met riemen
 • Markeringstape
 • Markeringsverf
 • Kegels

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor markeringsverf. Hierbij worden, door middel van speciaal daarvoor bestemde verf, op de vloer gebieden gemarkeerd. Een andere veel gebruikte manier om gebieden in een magazijn af te bakenen is middels markeringstape. De tape hecht goed op verschillende ondergronden en is gemakkelijk aan te brengen. Ook kunnen plekken tijdelijk afgebakend worden door middel van afzetpalen en riemen, afzetlint of verkeerskegels. Waarschuwingsborden zijn ook eenvoudig te plaatsen om mensen attent te maken op een gevaar. 

Logistiekconcurrent biedt een ruim assortiment afbakening voor het magazijn. 

Lees minder
Afbakening
88 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
88 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.