Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Antislip tape

Antislip tape is een ideale oplossing om je werkomgeving veiliger te maken. Zorg dat personeel veiliger kan werken en voorkom uitglijden en vallen door goede antislip tape te gebruiken. Met behulp van antislip tape voorkom je ernstige ongevallen. 

Lees verder

Voordelen van antislip tape

 • Lange levensduur
 • Voorkomt ongevallen
 • Snelle bevestiging
 • Waterafstotend

Wat is antislip tape?

Antislip tape bestaat bestaat uit vier delen. De lijmlaag bestaat uit een organische kleeflaag op basis van oplosmiddelen. Deze laag zorgt ervoor dat de tape niet loskomt van de oppervlakte. De stevigheid van de tape is te danken aan de tussenlaag. Deze laag is gemaakt van polyethyleen. Onze antislip tape is geschikt voor buiten- en binnengebruik. De hars die is toegevoegd aan de tape zorgt ervoor dat het bestand is tegen verschillende omgevingsfactoren. Factoren, zoals extreme temperaturen of wrijvingen, zijn geen probleem voor de antislip tape. De belangrijkste laag is de bovenste laag. De korrels van siliciumcarbide zorgen voor het antislip effect. De korrels zijn heel hard en zorgen voor een goede structuur. 

Toepassingen antislip tape

Risicoplaatsen kunnen eenvoudig veiliger worden gemaakt met antislip tape. De tape kan onder andere gebruikt worden op de volgende plaatsen:

 • Trappen
 • Voertuigen
 • Vloeren
 • Ladders
 • Andere gladde ondergronden

De meest voorkomende toepassing van antislip tape is bij een trap. Een oude versleten of pas geverfde trap heeft vaak geen goede structuur. Je hebt geen grip en de kans dat je uitglijdt is groot. Even snel de trap op of af te gaan kan dus serieuze gevolgen hebben. Ook een ladder beklimmen maak je veiliger met antislip tape. Plak op elke trede een stuk tape en je klimt zonder problemen naar je klus. Rondom een machine kan het nog wel eens glad zijn. Antislip tape is ook hier een goede oplossing om uitglijden te voorkomen. Dit geldt ook voor sommige voertuigen. Op een regenachtige of besneeuwde dag zorg je dat jijzelf en anderen ongedeerd kunnen instappen.    

Antislip tape aanbrengen

De ene zijde van de tape bevat een antisliplaag en de andere zijde een plakstrip. Een strook antislip tape is eenvoudig te plaatsen en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Bij Logistiekconcurrent kies je voor antislip tape op rol of voor een zelfklevende antislipstrook. De stroken hebben een standaard afmeting. De tape op rol is makkelijk op maat te maken. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en vetvrij is voordat je de tape aanbrengt. Dit zorgt voor een betere hechting. Ook raden wij aan om de hoeken af te ronden. Stof en vuil kruipt namelijk snel onder de hoekjes. Je voorkomt hiermee dat de hoekjes snel los gaan zitten. Breng antislip tape aan bij temperaturen boven de 10°C.

Naast zwarte tape vind je bij ons ook gele en geel met zwarte tape. Deze laatste twee tapes vallen extra op. In donkere ruimtes kies je voor deze kleurrijke antislip tapes. 

Tip: Met blote voeten over de antisliptape is niet fijn. Door de harde korreltjes die de tape bevat, kun je je bezeren. 

Lees minder
7 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
7 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.