Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Zomer of winter ruitenwisservloeistof?

Zomer of winter ruitenwisservloeistof?

Ruitensproeiervloeistof verdelen we grofweg in twee verschillende soorten: de ruitensproeiervloeistof voor de zomer, de summer screenwash, en de ruitensproeiervloeistof voor de winter, de zogenaamde ruitensproeier antivries. Beide vloeistoffen zijn speciaal geschikt voor het krachtig en streeploos reinigen van autoruiten. Speciaal voor de zomer zijn er toevoegingen gedaan in de ruitenwisservloeistof om insecten, stof en vuil gemakkelijk van de ruiten te vegen. Voor de winter is er een antivries (ethanol alcohol) component toegevoegd, waardoor de ruitensproeier zelf, maar bovenal ook het reservoir en sproeisysteem niet kunnen bevriezen tijdens vorst en winter.  

Ruitensproeier antivries - Winter

De ruitensproeier antivries is speciaal geprepareerd voor de winter (bij temperaturen onder 0 °C). De belangrijkste component is de ethanol alcohol, oftewel de antivries, die bevriezing voorkomt van de vloeistof zelf, het reservoir en het sproeisysteem. De ruitensproeier met antivries is meestal voorzien van een frisse geur, zoals limoen. Toch ruik je vaak de specifieke geur van de ethanol bij het gebruiken van de ruitensproeier. Naast de beschermende factor, kent de screenwash voor de winter ook de reinigende componenten die de vuiligheid en pekelresten krachtig van de autoruiten haalt en daardoor sterk reinigt. Autoruiten worden door de ruitensproeier antivries ontvet, streeploos gereinigd en ontdooit en laat geen sporen achter. De antivries ruitensproeiervloeistof bevat geen componenten die polycarbonaat, kunststoffen of lak aantasten. Ook veroorzaakt het geen corrosie.

Ruitensproeier antivries voor gebruik in de winter is verkrijgbaar in twee varianten:

Ruitensproeier kant-en-klaar

Ruitensproeier kant-en-klaar

De kant- en klaar ruitensproeier is een mengsel dat, zoals de naam al aangeeft, direct gebruiksklaar is en niet meer gemengd hoeft te worden. Deze ruitenwisservloeistof is verkrijgbaar in cans van 5 liter. De kleur van winter screenwash is blauw. 

Tip: zorg altijd voor een fles of can ruitensproeiervloeistof voor onderweg.
Het reservoir is altijd leeg op het moment dat het niet of slecht uitkomt. Als je onderweg een can moet kopen, betaal je vaak de hoofdprijs.

Ruitensproeier concentraat

Ruitensproeier concentraat

De ruitensproeier concentraat dien je eerst zelf aan te lengen met water om vervolgens door middel van de mengverhouding zelf de bescherming te bepalen. Om het jou wat gemakkelijker te maken, staat hieronder hoe je deze ruitensproeier concentraat gemengd kan worden:

Mengverhouding ruitensproeier vloeistof concentraat 
Screenwash  Water  Beschermd tot: Mengverhouding
33% 67%                 -10 °C       2 : 1
50% 50% -22 °C     1 : 1
67% 33% -30 °C  1 : 2

In ons assortiment vind je ruitensproeier kant- en klaar en concentraat in verpakkingen van 1 liter, 5 liter, 25 liter, 60 liter en 200 liter.

Let op: De ruitensproeiervloeistof valt onder de gevarenstoffen klasse 3 brandbare stoffen. Vanwege de verpakkingseenheden is dit product vrijgesteld voor ADR transport.

Ruitensproeier Summer screenwash - Zomer

Summer screenwash is een krachtige kant- en klare ruitensproeiervloeistof voor gebruik in de zomer (bij temperaturen boven 0 °C). Deze ruitensproeiervloeistof is ideaal voor het verwijderen van stof, vuiligheid en insecten van autoruiten. Oftewel: Het verwijdert alles wat in de zomerse maanden jouw autoruit vervuilt. De ruitensproeiervloeistof reinigt streeploos en heeft een kenmerkende frisse geur.

Summer screenwash kant-en-klaar 

Summer screenwash

Deze ruitensproeiervloeistof voor de zomer kenmerkt zich door de roze kleur. De roze vloeistof bevat slechts een kleine hoeveelheid ethanol en is daardoor niet geschikt bij temperaturen lager dan 0 °C. In ons assortiment bieden we summer screenwash kant- en klaar aan in verpakkingen van 2, 5 en 25 liter. 

Tip: De roze screenwash kan in de winter gewoon gemengd worden met ruitensproeiervloeistof antivries. Dit is niet schadelijk voor het sproeisysteem. Als gevolg van een dunnere mengverhouding zal de antivries daardoor wel minder zijn werk doen.

Bestel eenvoudig ruitensproeiervloeistof met handige accessoires voor zomer of winter. 

Mark


Vragen over ruitenwisservloeistof?

Mark en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.