Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Van pallets een bank of bed maken

Van pallets een bank of bed maken

Met een beetje creativiteit en handigheid maak je van pallets je eigen originele meubels. Zo zijn houten pallets prima te gebruiken als basis voor een bank. Ook een bed of ander meubelstuk heb je hiermee snel gemaakt. Door het hout ziet het er stoer en gezellig uit. De juiste sfeer creëer je door een bepaald soort kussens te kiezen. Of bij een bed natuurlijk door het beddengoed.

Welke pallets zijn geschikt?

Afhankelijk van wat je gaat maken, kies je voor een bepaald model. Eigenlijk kun je alle soorten houten pallets wel gebruiken. Houd er rekening mee, dat je een gedeelte van de constructie zult blijven zien. Gebruikte exemplaren kunnen beschadigingen en verkleuringen hebben. Wil je dit niet, kies dan voor nieuwe pallets. Het verschil in prijs valt best mee.

Pallets zijn er in verschillende maten. Gebruik voor het maken van een bed of bank de maat waarmee je het beste uit komt. Bij het maken van een eenpersoonsbed kan een pallet van 90 x 200 cm ideaal zijn. En met twee stuks heb je snel een groot tweepersoonsbed van 180 x 200.
Als je een loungebank wil maken, dan zijn europallets ideaal. Deze hebben een afmeting van 80 x 120 cm. Bij een zitgedeelte van 120 cm breed, is de diepte 80 cm. Door een pallet als rugleuning te gebruiken, houd je nog voldoende zitruimte over.

Mogelijkheden en tips

Een bed maken van pallets is niet moeilijk. Deze ladingdragers bieden een stevige ondergrond voor je matras en ze zorgen voor een goede ventilatie. Het is wel verstandig om er een antislip matrasbeschermer tussen te leggen. Op deze manier beschadigt het matras minder snel en blijft het goed liggen. Afhankelijk of je een hoog of laag palletbed wilt, kies je voor een of meerdere lagen op elkaar. Het hoofdeinde van het bed zou je kunnen maken door een pallet met gesloten bovendek op zijn kant te zetten.

Palletbed

Een pallet bank maken is helemaal in. Zowel een gezellige bank voor binnen als een loungebank voor buiten. Door de aankleding kun je er helemaal je eigen draai aan geven. Met verschillende kussens, dekentjes of zelfs een schapenvacht zit je heerlijk comfortabel. Bovendien ziet het er ook hip uit. Monteer eventueel wieltjes onder de bank. Dit kan handig zijn, want met wielen zijn je meubels gemakkelijk te verplaatsen.

Naast een bed en bank kun je natuurlijk ook nog andere meubels maken. Denk bijvoorbeeld aan een salontafel.

Terras van pallets

Bram


Vragen over pallets?

Bram en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.