Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Je vrachtwagen: hét visitekaartje van je bedrijf!

Je vrachtwagen: hét visitekaartje van je bedrijf!

Het zit ‘m in de details
De zonovergoten dagen staan weer voor de deur. Sterker nog, we hebben de eerste alweer achter de rug. Heerlijk hoe de zon zich weer extra lang laat zien en alles veel mooier maakt. Behalve als je een vieze vrachtwagen hebt, want dankzij die felle zon zie je vuil éxtra goed zitten. Juist tijdens de zomerperiode is het extra belangrijk om je truck goed schoon te houden. Het is immers het visitekaartje van je bedrijf. Wat is de beste volgorde om je truck te wassen en hoe hou je hem zo lang mogelijk mooi en beschermd? In deze blog leggen we het je uit.

Let op: Ieder product werkt nét anders. Lees altijd eerst de handleiding van een product, voordat je het op je truck gebruikt. 

In 6 stappen een schone een beschermde vrachtwagen
Wassen is meer dan je vrachtwagen er goed uit laten zien. Goed onderhoud draagt bij aan de duurzaamheid van de lak en verlengt de levensduur van de vrachtwagen. Je vindt hieronder in 7 eenvoudige stappen hoe je jouw vrachtwagen wast zonder krassen te maken en om je lak zo lang mogelijk te beschermen.

Stap 1: voorbereiding 

Parkeer je vrachtwagen in een schaduwrijke plek. Zo voorkom je dat het water en de zeep te snel drogen en vlekken achterlaten.

Stap 2: eerst de velgen

De velgen zijn vaak het meest vervuilde onderdeel van je truck. Door veelvoudig remmen komt vuil en remstof op de velgen te zitten. Spray velgenreiniger op de velgen. Laat het even inwerken, meestal zo’n 2 tot 3 minuten, en gebruik een velgenborstel om de gehele velg te reinigen. Spoel de velgen daarna af.

Stap 3: actief schuim 

Spuit je vrachtwagen nu in met actief schuim. Spuit de schuim over het gehele oppervlak van de vrachtwagen en laat het een aantal minuten intrekken. Het actieve schuim weekt het vuil los en trekt het als het ware uit je lak. Zo kun je het kleinste vuil verwijderen zonder je lak te beschadigen. Spuit vervolgens de schuim af met een hogedrukreiniger.

Stap 4: insectenreiniger

Insecten hebben de nare gewoonte om niet aan de kant te gaan als jij met je vrachtwagen aan komt rijden. Ze blijven daarom vaak op de voorkant van je vrachtwagen plakken. Breng de insectenreiniger aan op de plekken waar je insectenresten ziet zitten en laat dit een paar minuten intrekken. Dit zorgt ervoor dat de resten worden losgeweekt. Spoel daarna af.

Stap 5: wassen

Was de vrachtwagen met multiclean shampoo en een MultiSpons of schoonmaakborstel. Begin bovenaan en werk naar beneden, zo stroomt het vuil naar beneden. Niet verrassend: spoel af wanneer je klaar bent!

Stap 6: droogmaken

Om er zeker van te zijn dat er geen vlekken achterlaten, droog je de vrachtwagen met een microvezeldoek.

Stap 7: keramische spray

Als laatste stap gebruik je een keramische spray om de lak te beschermen en de levensduur te verlengen. De spray vormt een beschermende laag die tot 4 maanden lang helpt om glansverlies door milieu-invloeden zoals wind, regen en hitte te voorkomen. De spray geeft meteen een mooi pareleffect en laat de lak zacht aanvoelen. 

Bekijk al onze truckwash producten.


Vragen over het wassen van je truck?

Tonny en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.