Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Houten of kunststof pallets?

Houten of kunststof pallets?

Pallets worden sinds jaar en dag gebruikt om goederen veilig op te stapelen en zo efficiënt te vervoeren of te stockeren. Omdat pallets in verschillende situaties en sectoren gebruikt worden, bestaan ze in allerlei soorten en maten. Pallets kunnen van twee verschillende materialen gemaakt worden, namelijk van hout of van kunststof. Hieronder bespreken we kort de verschillen tussen deze twee materialen. 

Houten pallets

Kunststof pallets

Deze pallets hebben een lagere kostprijs. Ze zijn goedkoper, omdat het productiepoces minder intensief is. Gebruikt hout is nog voordeliger. 

In prijs zijn de kunststof pallets duurder dan de houten pallets, omdat het productieproces intensiever is. 

Houten pallets kunnen meerdere keren gebruikt worden, indien er zorgvuldig wordt omgegaan met de pallets. De onderdelen van de pallet zijn vervangbaar. 

Kunststof pallets hebben meer energie nodig om geproduceerd te kunnen worden. De pallets kunnen niet gerepareerd worden, maar hebben wel een lange levensduur. De pallets gaan vaak jaren mee.

Houten pallets zijn milieuvriendelijk. Het produceren van houten pallets kost minder energie en hout is een natuurlijk materiaal. Hout is biologisch afbreekbaar en dus ook makkelijk te recyclen. Ook kunnen houten pallets eenvoudig gerepareerd worden. Heel duurzaam dus!

Een kunststof pallet is herbruikbaar. Omdat ze zo vaak te gebruiken zijn er dus weinig grondstoffen nodig. Hierdoor zijn ze dus best duurzaam. 

Een houten pallet wordt niet alleen gebruikt om goederen te vervoeren of op te slaan. Door de uitstraling van de pallet, worden ze ook vaak ingezet als onderdeel van een bed of een tafel. Hiervoor heb je wel nieuwe pallets nodig. 

Omdat kunststof pallets makkelijk te reinigen, te wassen en te stomen zijn, worden ze vaak gebruikt in de voedings - of farmaceutische industrie. Veiligheid is belangrijk in deze sectoren. Na reiniging voldoen ze aan de HACCP norm.

Schadelijke organismen kunnen zich in de houten pallet wurmen. Voor import en export dient de houten pallet een warmtebehandeling (HT) te ondergaan. Hiermee worden de organismen gedood. Ze voldoen hierna aan de ISPM 15 norm en mogen buiten de EU worden gebruikt. Dit kost tijd en geld. 

Kunststof pallets zijn direct geschikt voor export. Ze hebben geen behandeling nodig om de grens te mogen over te steken. De pallets voldoen altijd aan de ISPM 15 norm

Houten pallets zijn erg robuust. Ze kunnen tot wel 4000 kg dragen. 

Kunststof pallets hebben een enorme draagkracht. Ze kunnen tot wel 7500 kg dragen. 

De houten pallets zijn van nature antislip. Helaas nemen de pallets wel veel vocht op. Buiten laten staan in de regen is dus geen goed idee. 

De lading beschadigt niet door splinters of spijkers. Ook kunnen kunststof pallets geen vocht opnemen. De pallets zijn ideaal voor buitengebruik. 

Houten pallet

Kunststof pallet

Bram


Vragen over pallets?

Bram en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.