Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Hoofdbescherming tijdens het werk

Hoofdbescherming tijdens het werk

Het beschermen of bedekken van je hoofd tijdens je werkzaamheden is in veel gevallen erg belangrijk. Werk je op de bouw of in een productieruimte, dan heb je in beide gevallen hoofdbescherming nodig. Maar dit zijn niet dezelfde beschermingsmiddelen. Hoofbeschermingsmiddelen worden ingedeeld in twee groepen, namelijk industriële veiligheidshelmen en de hoofdbedekkingsmiddelen. Wat is het verschil tussen deze twee en waar draag je welk middel? Wij leggen het uit.  

Industriële veiligheidshelmen

Industriële veiligheidshelmen zijn primair bedoeld om de drager te beschermen tegen vallende,- omvallende of wegschietende voorwerpen en daardoor hersen- en overig hoofdletsel te beperken.

Het dragen van een veiligheidshelm is verplicht op plaatsen waar dit door middel van een gebodsbord staat aangegeven. Dit zijn vaak plaatsen waar je een verhoogd risico loopt op het stoten of bekneld raken van je hoofd. Ook op plekken waar de kans bestaat om getroffen te worden door vallende en/of wegvliegende voorwerpen, is het dragen van een veiligheidshelm verplicht. 

Een veiligheidshelm is opgebouwd uit een helmschaal, een klep, een binnenwerk, een schokabsorberende vulling in de randen en een achterhoofdband en dient voorzien te zijn van een verstelmogelijkheid. 

Hoofdbedekkingsmiddelen

Onder hoofdbedekkingsmiddelen vallen de stootpetten, haarnetjes, wokkels, capuchons, mutsen en petten. Deze middelen beschermen in eerste instantie niet het hoofd zelf, maar de omgeving waarin je werkzaam bent. Haarnetjes worden vaak ook gebruikt onder een veiligheidshelm. 


Vragen over hoofdbescherming en PBM?

Pieter en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.