Categorieën
085-2734999

Klantenservice

De IBC container voor opslag en vervoer van vloeistoffen

De IBC container voor opslag en vervoer van vloeistoffen

Een Intermediate Bulk Container ofwel IBC is een van de nieuwere vormen van industriële verpakkingen. De IBC container is verkrijgbaar in verschillende maten. Een veel voorkomende uitvoering is de 1000 liter en de 600 liter. Door de vorm, in combinatie met de afmeting, heeft de IBC een enorme opslagcapaciteit. Een 1000 liter IBC container neemt zelfs minder ruimte in als een pallet met 4 stuks met 200 liter vaten. Maar een IBC kan tot 20% meer vloeistof bevatten. Bovendien zijn deze ladingdragers tot 2 hoog te laden in een zeecontainer. Je hebt hiermee dus meer volume inhoud op dezelfde vierkante meter. In de IBC container kunnen diverse soorten vloeistoffen opgeslagen en vervoerd worden. Een IBC is onder andere geschikt voor de opslag van:

  • drinkwater
  • regenwater
  • grondstoffen en ruwe materialen
  • chemicaliën
  • oplosmiddelen
  • korrelvormige en poedervormige ingrediënten

IBC Container
Hoe ziet een IBC container er uit?

De IBC container bestaat uit een zogenaamde blaas of tank, een stalen frame en een onderstel in de vorm van een pallet. De pallet kan van hout, staal of kunststof zijn. Het frame zit vast aan het onderstel. Met een heftruck of palletwagen kan deze verpakking gemakkelijk verplaatst worden.

De kunststof blaas heeft aan de bovenkant een vuldop en aan de onderzijde een uitloop met aftapkraan. Het is mogelijk om hier een kogeltapkraan op aan te sluiten. Standaard is de binnenblaas doorzichtig, maar er zijn ook zwarte en witte uitvoeringen.

Tap IBC container

Food Grade en UN keurmerk

De IBC container wordt als verpakkingsmiddel gebruikt in zeer veel sectoren. Bepaalde uitvoeringen zijn geschikt om voedingsmiddelen in op te slaan. Wil je de tank gebruiken voor bijvoorbeeld drinkwater? Kies dan voor een uitvoering met Food Grade. Deze modellen zijn gemaakt van materiaal dat is goedgekeurd voor direct contact met voedsel.
Daarnaast bestaan er ook uitvoeringen met het UN keurmerk. Dit houdt in dat de IBC geschikt is voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Het UN keurmerk dient duidelijk en zichtbaar op de verpakking te staan.

UN Keurmerk

Nieuw, refurbished en gebruikt

Bij IBC’s kun je kiezen uit nieuw, refurbished of gebruikt. Een refurbished container is al eens gebruikt, maar hier is een nieuwe blaas in gezet. Hierdoor is de tank dus even schoon als bij een nieuw exemplaar.
De gebruikte IBC containers kunnen gereinigd of ongereinigd zijn. Een container die nieuw, refurbished of gereinigd is, heeft een schone blaas en kan direct gebruikt worden. Een ongereinigde tank kun je eenvoudig schoonmaken met water en afwasmiddel.

Wij bieden een uitgebreid assortiment IBC containers. Ze worden gebruikt voor diverse doeleinden, van watertank tot opslag van bijtende vloeistoffen. Maar ook voor de aankleding van een evenement of tuinfeest. Door bijvoorbeeld het plaatsen van een (gekleurde) lamp in de tank, krijg je een origineel effect.

IBC container met verlichting


Vragen over IBC containers?

Charlotte en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.