Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Brievenbusdozen

Het versturen van pakketjes is populairder dan ooit. Via pakketdiensten als DHL, PostNL en GLS worden de pakketten vliegensvlug van magazijn naar de ontvanger gebracht. Met brievenbusdozen (fefco 0426) verstuur je kleinere pakketten eenvoudig via de post. De doosjes passen, zoals de naam al zegt, precies door de brievenbus. Een groot voordeel is dat de ontvanger niet per se thuis hoeft te zijn tijdens het afleveren. Ideaal voor de ontvanger, maar zeker ook voor de bezorger. De doosjes zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. De meest voorkomende formaten zijn A4, A5 en de A6.

Duurzaam logo

Onze verpakkingsdozen zijn 100% recyclebaar. 

 

Lees verder

Voordelen van een brievenbusdoos

 • Licht in gewicht
 • Passend door de brievenbus
 • Makkelijk vouwbaar
 • Ongevouwen geleverd (plano)
 • Eenvoudig te sluiten door de insteekkleppen
 • 100% recyclebaar en duurzaam vervaardigd
 • Lage inkoopkosten

Voordeliger dan pakketpost

Uiteraard passen niet alle dozen door een brievenbus. De doos moet specifieke afmetingen hebben om door een brievenbus te passen. De maximale afmetingen van een brievenbus zijn 380 x 265 x 32 mm. Dit is dus het maximale formaat voor een brievenbusdoos.

We betalen niet graag voor de verzending. Vaak komt dit bedrag bovenop het bedrag van het product. Soms kan dit bedrag beslissend zijn voor een aankoop of voor geen aankoop. Je wil de kosten als verzender daarom zo laag mogelijk houden. Het is goedkoper om een pakket te verzenden dat door de brievenbus past. Door gebruik te maken van brievenbusdozen kun je enorm besparen op de verzendkosten. De producten moeten zelf natuurlijk ook door de brievenbus passen. Een brievenbuspakketje mag neit meer dan 2 kg wegen. Dit gewicht is inclusief het doosje. Let daar dus goed op, want anders betaal je meer.  

Toepassingen van brievenbusdozen

Brievenbusdozen worden ingezet om kleinere producten te verzenden via de post. De doosjes zijn gemaakt van stevig karton, zodatde producten goed beschermd zijn tegen stoten. De producten die in de doosjes worden verzonden, zijn erg divers. Zo verstuur je makkelijk boeken, kaarten en catalogi in een brievenbusdoos, maar we zien ook steeds meer apartere producten die gewoon door je brievenbus passen. Denk bijvoorbeeld aan bloemen, koekjes, chocolade en zelfs wijn. Steeds vaker wordt er naar een oplossing gezocht om cadeautjes en pakketjes in brievenbusformaat te kunnen versturen. Je wilt natuurlijk niet dat de ontvanger op de hoogte moet worden gebracht wanneer zijn/haar cadeautje op de stoep staat of de buren van de ontvanger hiermee lastig vallen. 

Brievenbusdozen op maat

Op onze site vind je verschillende standaard maten voor brievenbusdozen. Een groot voordeel van dozen is dat ze in alle formaten gemaakt kunnen worden. Zit jouw ideale formaat er niet tussen? Dan kies je bij ons gewoon voor een doos op maat. Niet alleen kies je de afmetingen, je kunt ook overwegen om je brievenbusdoos te personaliseren. Een bedrukking zorgt ervoor dat een doos opvalt tussen al de andere post. Verstuur je pakketjes volledig in je eigen huisstijl met een gepersonaliseerde brievenbusdoos.

Bekijk alle verzenddozen

Lees minder
Brievenbusdozen
7 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
 1. Liever besparen met een doos op maat?

  Vraag een doos op maat aan

  Doos op maat bestellen Doos op maat bestellen
7 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.