Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Palletdozen

Een palletdoos of palletbox past precies op een pallet. De palletdoos is groot, stevig en is gemaakt van karton. Als je veel met pallets werkt, dan zijn palletdozen dé oplossing voor jouw logistieke toepassingen. Kartonnen palletdozen zijn ideaal om in een magazijn en voor de export te gebruiken. De palletdoos beschermt de producten, zodat ze onbeschadigd op de eindbestemming komen. Het draagvermogen van palletdozen bedraagt ongeveer 250 kg, mits er niet teveel druk op de wanden wordt uitgeoefend. Palletdozen worden plat aangeleverd en zijn in feite grote Amerikaanse vouwdozen. Een palletdoos is vervaardigd uit een dubbelgolf BC dat 7 mm dik is. 

Duurzaam logo

Onze verpakkingsdozen zijn 100% recyclebaar.

Lees verder

Voordelen van palletdozen

Palletdozen hebben een aantal voordelen:

 • passen precies op een pallet,
 • zeer stevig,
 • lage transportkosten,
 • opvouwbaar.

Palletdozen formaten

Logistiekconcurrent levert kartonnen palletdozen, afgestemd op de standaard palletformaten:

 • pallet 60 x 80 cm,
 • europallet 80 x 120 cm,
 • blokpallet 100x120 cm.

Dit kan één doos zijn die precies op de pallet past, maar dit kunnen ook kleinere dozen zijn die samen precies het formaat van een pallet kunnen vullen. Op een europallet bijvoorbeeld passen 4 kleinere dozen met een buitenmaat van 60 x 40 cm. Hou er hierbij rekening mee dat het altijd de binnenmaten zijn die worden opgegeven. Vraag specifiek naar de buitenmaten. Zo benut je de pallet optimaal en zorg je ervoor dat de stevigheid van de doos niet verloren gaat door overstek. De dozen worden bij overstek namelijk niet volledig ondersteund door de pallet. De dozen zakken hierdoor in. Daardoor worden niet alleen de dozen, maar ook de goederen beschadigd. Te kleine dozen zorgen voor onderstek. De dozen staan te ver naar binnen, waardoor ze kunnen gaan schuiven tijdens transport. Ook dit kan schade veroorzaken. Zorg altijd voor een optimale palletisatie.  

Toepassingen palletdozen

Karton is een goedkoop en duurzaam materiaal. Het is daarom erg geschikt om bepaalde voorwerpen stofvrij in op te slaan in een magazijn. Omdat de kartonnen palletdoos ook nog eens heel stevig is, kun je die ook inzetten om goederen te transporteren. Als je de doos weggooit omdat je hem niet meer nodig hebt, dan kan de doos eenvoudig gerecycled worden. Het grote voordeel van dozen is dat ze opvouwbaar zijn. Wil je de dozen ergens opslaan, omdat je ze nu even niet gebruikt? Dozen nemen weinig opslagruimte in beslag. 

Lees minder
Palletdozen
9 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
 1. Liever besparen met een doos op maat?

  Vraag een doos op maat aan

  Doos op maat bestellen Doos op maat bestellen
9 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.