Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Gehoorkappen

Gehoorkappen worden veelal toegepast in industriële omgevingen, waarin veel geluidsdemping dient plaats te vinden. Oorkappen bieden een relatief hoge dempingswaarde (SNR waarde in dB).

Lees verder

Wanneer is gehoorbescherming verplicht?

In de Arbowet wordt beschreven dat een geluidsdosis van 80 dB(A) als een veilige grens wordt beschouwd. Gehoorschade begint bij een dagelijkse geluidsdosis van 80 dB(A) of hoger. Wanneer je als werknemer dus dagelijks te maken hebt met een waarde van 80 dB(A) of hoger is je werkgever verplicht volgens de Arbowet om gehoorbeschermers beschikbaar te stellen. Als werknemer ben je verplicht om ten alle tijden gehoorbescherming te dragen wanneer de dagelijkse geluidsdosis 85 dB(A) of hoger is. 

Gehoorbescherming

Oorkappen lijken op een grote koptelefoon en bieden voor de gebruiker wat minder comfort, vanwege het gewicht en de mogelijkheid van zweten aan de oordoppen. Zij bieden het gehoor bescherming in de vorm van een beugel met twee kappen die beide oren geheel bedekken. Wanneer een oorkap niet wordt gebruikt, kan deze gemakkelijk aan een riemclip worden bevestigd. 

Passieve oorkappen

Passieve oorkappen zijn oorkappen zonder elektronica. Ze bieden demping met een isolerende laag materiaal. Passieve gehoorkappen variëren in dempingswaarde, gewicht, degelijkheid en pasvorm. 

Actieve oorkappen

Actieve oorkappen zijn oorkappen met een ingebouwde radio en/of van een niveau-afhankelijke functie. Ze zijn ook wel bekend als elektronische oorkappen. Ze zijn ontworpen om schadelijk geluid te dempen. Dit komt door de elektronische componenten die direcht het omgevingsgeluid detecteren en een tegengesteld signaal produceren om het geluid te dempen.

Hygiënesets

Om de levensduur van je gehoorkap te verlengen vind je bij ons ook speciale hygiënesets. Deze sets zorgen ervoor dat je gehoorkap er weer als nieuw uitziet en zo weer jaren mee kan. Dit is voordeliger dan de aanschaf van een compleet nieuwe gehoorkap. Een hygiëneset bestaat voornamelijk uit nieuwe oorkussens en schuimvullingen. 

Wat is SNR-waarde?

SNR staat voor Single Number Rating ook wel enkelvoudig nummer rating systeem. In onafhankelijke laboratoria worden gehoorkappen getest om te bepalen wat de SNR-waarde is. Hoe hoger de SNR-waarde van oorkap, hoe meer de oorkap demt. Bijvoorbeeld: de gemiddelde geluidsniveau op de werkvloer is 110 dB en de oorkap heeft een SNR-waarde van 30 dB(A). Dan is de geluidsbelasing op je oor gemiddeld 110 - 30 = 80 dB(A). 

De SNR-waarde is een Europese norm. 

Lees minder
Gehoorkappen
28 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
28 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.