Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Form A

Form A documenten zijn bedoeld voor handel met bepaalde ontwikkelingslanden of minder ontwikkelde landen. Indien je hierbij gebruikmaakt van een Form A document, kan het zijn dat je bepaalde korting of vrijstelling op de invoerrechten krijgt. De volledige officiële naam van een Form A document is 'GSP Certificate of Origin Form-A'. Het gaat hier dus om een cerfiticaat van oorsprong. Het formulier geeft aan waar het product gemaakt is. De verzendende partij dient altijd een Form A document bij de zending toe te voegen, zodat het bij de douane kan worden overhandigd.  

Lees verder

Importeren binnen de EU

Wanneer je binnen de Europese Unie producten importeert, zijn hier geen kosten aan verbonden. Het betalen van invoerrechten is dus niet nodig. Er is in de Europese Unie vrij verkeer van goederen. Buiten deze invoerrechten kan het wel zo zijn dat je btw, accijns of andere heffingen moet betalen.

Importeren buiten de EU (ontwikkelingslanden)

Het wordt een ander verhaal wanneer je producten importeert uit ontwikkelingslanden of minder ontwikkelde landen. Samen met andere industrielanden heeft de EU het APS-akkoord (Algemeen Preferentieel Systeem) gesloten met veel van deze landen. Dit akkoord is in het leven geroepen om de handel met en import uit deze landen te bevorderen. 

Attest van Oorsprong

Vanaf 30 juni 2020 wordt het Form A volledig vervangen door het Attest van Oorsprong. Dit is een verklaring die door de leverancier op de factuur wordt geplaatst. 

Bij Logistiekconcurrent.nl ben je altijd verzekerd van juridisch juiste douanedocumenten. Ben je op zoek naar andere oorsprongsdocumenten, kijk dan bij onze douaneformulieren.

Lees minder
1 bestelling
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
1 bestelling
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.