Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Verhuisdozen

Verhuizen is leuk, spannend, maar je hebt er wel wat structuur bij nodig. Al je dierbare bezittingen dienen veilig en efficiënt te worden verhuisd van plek A naar plek B, met vervoer zonder schade en het liefst in een zo kort mogelijk tijdsbestek. Je wilt graag een veilige opslag voor je spullen, zodat niets breekt of kwijt raakt. Verhuisdozen helpen je daarbij. Bij ons bestel je autolock verhuisboxen voor de particuliere verhuizer als de professional. Je hoeft van verhuizen dus niet per se je beroep te maken. Hoeveel verhuisdozen heb je bij een verhuizing ongeveer nodig en voor welke verhuisdoos moet je gaan? We leggen het je uit.

Duurzaam logo

Onze verpakkingsdozen zijn 100% recyclebaar. 

Lees verder

Autolock verhuisdozen of Amerikaanse vouwbodem?

Je bestelt bij ons autolock verhuisdozen. Bij dit soort verhuisboxen hoef je geen verpakkingstape te gebruiken, maar zet je de doos in één beweging op. Simpel! Deze verhuisdozen zijn, onder meer dankzij de speciale constructie, vaak wat duurder in aanschaf dan verhuisdozen met vouwbodems. Dat wordt wel gecompenseerd doordat je tijd, geld en moeite bespaart omdat je je verhuisdozen niet meer zelf hoeft dicht te tapen. Verhuisdozen met een Amerikaanse vouwbodem hebben een simpele vouwbodem, die uit vier kleppen bestaat. Die moet je met tape dichtplakken. Hierdoor ga je minder efficiënt te werk, ben je meer tijd kwijt met de verhuizing en moet je genoeg stevige tape kopen om elke verhuisdoos mee dicht te plakken. Wij adviseren daarom autolock verhuisdozen.

Kraftkarton voor extra stevige verhuisdozen

Er zijn verschillende soorten karton in omloop op de verhuismarkt. De sterkste kwaliteit karton is van kraftkwaliteit. Wij gebruiken deze kwaliteit karton voor al onze verhuisdozen. Je herkent kraft karton aan de echte bruine kleur. Zo'n verhuisdoos scheurt veel minder snel en kan meer gewicht dragen. Makkelijk voor als je ook wat zwaardere spullen wilt meenemen naar de nieuwe locatie.

Hoeveel kan een verhuisdoos dragen?

Dit hangt af van het type verhuisbox, maar gemiddeld kunnen verhuisdozen ongeveer 7 à 10 kg dragen zonder open te breken of kapot te gaan. Let op dat je niet teveel spullen in een verhuisdoos stopt. Je moet de doos nog wel kunnen optillen. Denk je dat de verhuisdoos te zwaar is? Tape dan voor de zekerheid de onderkant nog een keer goed dicht, zodat de bodem niet scheurt. Autolock verhuisdozen zijn zonder tape te gebruiken, maar zijn natuurlijk niet geschikt om 100 kg materiaal te vervoeren. Zorg dat je verhuisboxen sowieso altijd aan de onderkant ondersteunt en niet alleen aan de handgrepen optilt. Het ziet er verleidelijk uit om alleen de handgrepen te gebruiken, maar voor je het weet, liggen je breekbare spullen op de keiharde tegelvloer. Elke verhuizing wordt makkelijker met een steekwagen. Door gebruik te maken van een steekwagen hoef je minder te tillen, zijn de dozen sneller op de juiste plek en verlicht je je rug. 

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?

Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van de situatie: uit hoeveel kamers bestaat de woning, hoeveel gezinsleden verhuizen mee en niet te vergeten, hoeveel spullen heb je? Als je alleen woont, heb je gemiddeld 25 verhuisdozen nodig (gebaseerd op een 1- of 2-kamerwoning). Als koppel heb je al gauw 40 tot 60 verhuisdozen nodig. Voor een gemiddelde verhuizing van een klein gezin met kinderen zijn ongeveer 60 tot 80 verhuisboxen nodig (gebaseerd op een eengezinswoning).

Aantal verhuisdozen per ruimte:

 • Gemiddeld zal je 10 tot 15 verhuisdozen nodig hebben voor de woonkamer.
 • De keuken is de ruimte waarvoor je waarschijnlijk de meeste verhuisdozen voor nodig hebt. Voor je glazen en mokkene en al dat servies heb je gemiddeld 15 verhuisdozen nodig. 
 • De badkamer valt heel goed mee. Houd rekening met 3 tot 5 verhuisdozen om de inhoud van je badkamer te transporteren.
 • In de slaapkamer zullen de nachtlampjes, boeken en kleding 10 tot 15 verhuisboxen in beslag nemen. Meestal heb je de meeste verhuisdozen nodig voor kleding.
 • Voor alle overige ruimtes, zoals een studeerkamer of logeerkamer, reserveer je ongeveer 5 verhuisdozen per kamer. Zo weet je zeker dat je alles mee kunt nemen. 

Kleding in een garderobedoos

Voor het opbergen, opslaan en/of transport van kleding kan het heel handig zijn om een garderobedoos aan te schaffen. Een garderobedoos is ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld winterkleding, een trouwpak of andere kleding die niet dagelijks wordt gebruikt. Ook bij een verhuizing dient dit soort verhuisdoos als de ultieme beschermengel van je dierbare kleding.

Tips bij het inpakken van verhuisdozen

 • Stop zware spullen onderin de verhuisbox. Je voorkomt daarmee dat spullen beschadigd worden.
 • Zorg dat verhuisdozen niet uitpuilen. Naast het feit dat er van alles uit kan vallen, is dit ook slecht voor je rug. Loop wat vaker op en neer en zorg dat je je niet verheft
 • Verhuisdozen tillen doe je met de juiste houding: een rechte rug, gestrekte armen en gebogen knieën. Zo belast je je lichaam het minst.
 • Breekbare spullen, zoals servies, stop je allemaal in één doos. Vermeld er met een sticker of stift op dat het gaat om een verhuisdoos met specifieke spullen en om te voorkomen dat de inhoud gaat schuiven. Vul de doos extra aan met opvulmateriaal om schuiven te voorkomen. 
 • Pak een verhuisdoos systematisch en logisch in. Dat klinkt vreemd, maar het scheelt tijd met uitpakken. Sorteer op kamer en op soorten pullen. Zo weten mensen die komen helpen ook naar welke ruimte welke verhuisboxen moeten worden gebracht. Badkamerspullen stop je niet bij de boeken en leeslampjes gaan niet bij het serviesgoed.

Voor meer verhuisbenodigdheden, zoals meubelhondjes, verhuisdekens, meubelhoezen of andere hulpmiddelen kun je ook bij ons terecht. 

Bekijk alle dozen.

Lees minder

Verhuisdozen
4 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
 1. Liever besparen met een doos op maat?

  Vraag een doos op maat aan

  Doos op maat bestellenDoos op maat bestellen
4 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.