Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Archiefdozen

Ondanks het digitale tijdperk zal het nog wel even duren tot het papieren archief volledig verdwenen is. We blijven nog steeds veel papieren documenten afdrukken en ontvangen ze ook nog regelmatig. Als je ze niet opbergt, ontstaan er bergen papier. Veel documenten van die stapel kunnen weggegooid worden, maar een deel zul je nog moeten bewaren. Denk hierbij aan juridische of financiële documenten, zoals afschriften, garantiebonnen of gebruiksaanwijzingen. Een fysiek archief bewaar je in archiefdozen. Dankzij deze archiefboxen behoud je je overzicht en heb je een opgeruimd bureau. Laat documenten niet slingeren, maar archiveer ze.  

Duurzaam logo

Onze verpakkingsdozen zijn 100% recyclebaar. 

Lees verder

Voordelen van een archiefdoos

 • Licht in gewicht
 • Ruimtebesparend
 • Makkelijk te stapelen
 • Duurzaam
 • Eenvoudig in elkaar te zetten
 • Gemaakt van zuurvrij karton

Bescherm je documenten met archiefdozen

Archiefdozen zijn vaak gemaakt van zuurvrij karton. Op die manier worden documenten niet aangetast. De zuurvrije dozen voldoen aan de kwaliteitseis ICN1. Wij raden altijd aan om deze zuurvrije dozen te gebruiken wanneer je iets voor langere tijd wilt archiveren. Voor de beste kwaliteit van je documenten is het verstandig om schadelijke elementen, zoals nietjes, plakband en memoblaadjes, te verwijderen. Ook deze elementen tasten de documenten aan op langer termijn.   

Het gebruik van archiefdozen

Het archiveren van documenten kost wat meer tijd, maar als je het goed doet, is het ideaal. Om je archief nog overzichtelijker te maken, voorzie je de dozen van een label. Op deze manier vind je al jouw documenten snel terug. Veel archiefdozen zijn al voorzien van een liniatuur. Hierop kun je gemakkelijk aangeven wat er in welke doos zit. Archiveer op alfabetische volgorde, op datum of code. Het maakt niet uit hoeveel je precies archiveert, zolang het jou maar overzicht geeft. 

Het voordeel van archiefdozen is dat ze eenvoudig vouwbaar zijn en dat je ze eventueel kunt afsluiten met verpakkingstape. Bovendien kun je een archiefdoos zowel staand als liggend gebruiken.

Bekijk alle dozen.

Lees minder
Archiefdozen
22 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
 1. Liever besparen met een doos op maat?

  Vraag een doos op maat aan

  Doos op maat bestellen Doos op maat bestellen
22 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Vaste klanten bestellen op rekening
 • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.