Categorieën
085-2734999

Klantenservice

IATA stickers

IATA staat voor International Air Transport Association. Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben een regelgeving voor luchtvervoer, die veiligheid, beveiliging, duurzaamheid en het rendement moet bevorderen. IATA-etiketten, ook wel luchttransportetiketten, zijn dus bedoeld voor vervoer van goederen door de lucht. De etiketten geven aan dat de producten een specifieke behandeling nodig hebben. In één oogopslag weet je waar rekening mee moet gehouden. Op elke verpakking moet een IATA-etiket aangebracht zijn. 

Lees verder

Soorten IATA-etiketten

Er zijn verschillende soorten IATA-etiketten:

  • UN 3090, 3091, 3480, 3481
  • Limited Quantities
  • 9.0 Caution

LQ etiketten

Met Limited Quantities (gelimiteerde hoeveelheden) etiketten identificeer je gevaarlijke stoffen. De LQ etiketten zijn geschikt voor het vervoer van kleine hoeveelheden. Deze gevaarsetiketten zijn geschikt voor ADR (wegvervoer), RID (spoorvervoer), ADN (binnenvaart), IMDG (zeevervoer) en IATA (luchtvaart). 

UN-nummers en klasse 9

Alle gevaarlijke goederen worden geïdentificeerd door middel van een UN-nummer. Dit nummer bestaat uit 4 cijfers. De IATA-etiketten met UN-code geven weer dat er lithiumbatterijen vervoerd worden. De gevarenmarkering is verplicht wanneer je deze batterijen vervoert. De UN-etiketten kunnen ook bedrukt worden met een lay-out naar keuze. Je kunt zelf de gewenste UN-code invullen en het telefoonnummer. Je kunt ook een aanvullende opmerking toevoegen op je etiket. 

  • UN 3090: (klasse 9) Batterijen met metallisch lithium
  • UN 3091: (klasse 9) Batterijen met metallisch lithium in apparatuur of verpakt met apparatuur
  • UN 3480: (klasse 9) Lithium-ionbatterijen
  • UN 3481: (klasse 9) Lithium-ionbatterijen in apparuur of verpakt met apparatuur

De etiketten moeten goed zichtbaar en leesbaar zijn en moeten van de juiste kwaliteit zijn om blootstelling aan extreme weersomstandigheden te kunnen doorstaan. Bij Logistiekconcurrent garanderen we deze kwaliteit en vind je dus altijd kwalitatief goede etiketten voor een scherpe prijs. 

Wijzigingen IATA DGR per 1-1-2017

UN 3090, 3091, 3480, 3481 Lithium Batteries:

Voor alle lithiumbatterijen is het klasse 9-etiket aangepast. Sinds 01-01-2017 mag men het nieuwe etiket NO 9A gebruiken.
Dit nieuwe etiket is sinds 01-01-2019 verplicht. Het huidige behandelingsetiket voor lithiumbatterijen wordt vervangen door het Lithiumbatterij-merk.

Voor alle Sectie IB en Sectie II batterijen: Per 01-01-2017 mag men het nieuwe lithium batterijen merk gebruiken.
Dit nieuwe merk wordt per 01-01-2019 verplicht ook voor ADR en IMDG.
Het begeleidend document, welke nu verplicht is voor alle Sectie IB en Sectie II batterijen, zijn per 01-01-2017 te komen vervallen.

Lees minder
13 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
13 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.