Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Koelvloeistof

Koelvloeistof antivries is geschikt voor het koelsysteem van je motor. Dit middel is van essentieel belang voor de motor van een voertuig. Het is een kant-en-klare samenstelling van zoutloos water, MEG en additieven. Het water zorgt voor de koeling. Door de MEG-oplossing kunnen koude en warme temperaturen verdragen worden. De additieven zorgen voor bescherming van het materiaal.

Er zijn organische en minerale additieven. De organische additieven zorgen voor de beste bescherming van het koelsysteem. Wanneer er te weinig koelvloeistof in een motor zit, kan die oververhit raken. Dit kan zelfs leiden tot het stuk gaan van de koppakking. Zorg er daarom voor dat motoren altijd voldoende koelmiddelen hebben. Voor vrachtwagens kunnen we een indeling maken in vier soorten:

  • G11 (blauw of groen)
  • G12 of G12+ (roze of geel)
  • G13 (G12++) (rood of paars)
  • Si-Oat (violet)

Lees verder


G12-koelvloeistof kopen

De koelvloeistof G12 is het meest bekend. G12-koelvloeistof wordt ook wel G12+ genoemd. Een voorloper van dit product is de G11. De kleur hiervan is blauw. Het is een silicaathoudende stof. Eigenlijk was dit het eerste koelmiddel van de VAG groep. Hierna ontwikkelde ze de G12-koelvloeistof. Inmiddels wordt dit op heel veel plaatsen aangeboden. Bij ons kun je koelmiddelen kopen. Je kunt gemakkelijk online via de webshop de gewenste producten vinden. Telefonisch bestellen is ook mogelijk. De bestelling wordt snel geleverd. De koelvloeistof G12 bestaat inmiddels al vele jaren. Na de eerste versie werd er een G12+ ontwikkeld. Hiena kwam er de G12++. Dit middel is gebaseerd op organische zuren en bevat silicaten. Het is een 'hybride' middel. Dit product mag vergeleken worden met de Xtra Coolant G40 van Glysantin.

De G-aanduiding, ontstaan door Volkswagen, wordt door andere merken anders aangegeven. Zo gebruikt Renault type C (dit is de G11) en type D (dit is de G12). Ieder type heeft een eigen kleur, zo is de G11 meestal blauw en soms groen, de G12 roze of geel en de G13 (ook bekend als G12++) is meestal rood. Daarnaast bestaat er ook de G12+ en die is paars van kleur. De middelen van Total zijn vanwege de samenstelling ook geschikt voor motoren met een aluminium legering. Het heeft een antivriesmiddel en beschermt het koelsysteem tegen bevriezing. Antivries van Total zit in flessen van 1 liter of 5 liter of drums en vaten van 60 liter en 200 liter.

Mengen van koelmiddelen

Het is raadzaam om niet zomaar een koelvloeistof toe te voegen in de motor. Wanneer er al een bestaand type gebruikt wordt, kan dit niet zomaar worden gemend met een ander type vloeistof.

Voorgeschreven vloeistof Eventueel mengen met
G11 (silicaat) G12, G12+, G13
G12 G12+
G12+ G12
G13 niet mengen
Si-Oat (nietriet, amine en fosfaat vrij) G11, G12+, G13

Let er bij het bijvullen op dat de motor goed afgekoeld is. Verwijder de dop van het reservoir altijd rustig. Hierdoor kan de druk geleidelijk ontsnappen. Het is van belang dat het middel van een goede kwaliteit is. Dit is beter voor de motor. Total levert een uitstekende kwaliteit. Hiermee zit je dus altijd goed.


Welke koelvloeistof moet er in mijn auto?

In de instructiehandleiding van je auto of vrachtwagen staat vermeld welk type koelvloeistof geschikt is. Op de vuldop staat ook vaak een code vermeld. Kom je er zelf niet uit, raadpleeg dan je autodealer.
Koelvloeistof
13 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
13 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.