Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Vloerweegschalen

Bij ons vind je vloerweegschalen met een variërend weegbereik. Vloerweegschalen zijn ideaal inzetbaar bij het wegen zware objecten die je liever niet tot een grote hoogte tilt. Je kan er voor kiezen om de vloerweegschaal op de grond te plaatsen of om hem in de vloer te monteren. Wanneer je voor dat laatste kiest, kan je gemakkelijk de goederen op de weegschaal rijden, zonder überhaupt te hoeven tillen. 

Lees verder

Wat is een vloerweegschaal?

Een vloerweegschaal is een weegschaal die op een vloer, of ander vlakke ondergrond, geplaatst kan worden, voor het wegen van grote en zware objecten. De goederen hoeven op deze manier hoog getild te worden om gewogen te worden. De weegschaal zelf is stevig en robuust, waardoor hij ook zeker tegen een stootje kan.

Vloerweegschalen kunnen in veel verschillende sectoren gebruikt worden. Ze kunnen bijvoorbeeld dienen als pallet en pakket weegschaal voor de logistiek en transport of tijdens productiewerk kan het gebruikt worden voor het wegen van de juiste hoeveelheden.

Waarom een vloerweegschaal kopen?

Vloerweegschalen zijn door hun bouw duurzaam in gebruik en kunnen tot hoge gewichten dragen. Ze zijn voorzien van een digitaal display wat op een verhoging of statief gezet kan worden, zodat er niet telkens gebukt hoeft te worden om het gewicht af te lezen. Hierdoor wordt er ook nog eens ergonomisch verantwoord gewerkt met de weegschaal.

Er zijn verschillende redenen waarom iemand ervoor zou kunnen kiezen om een vloerweegschaal te kopen, afhankelijk van de behoeften en toepassingen in hun specifieke omgeving. Enkele mogelijke redenen zijn:

  1. Gewichtsverificatie en nauwkeurigheid: In industrieën zoals logistiek, transport en distributie is het cruciaal om de nauwkeurigheid van het gewicht van goederen te waarborgen. Vloerweegschalen bieden een betrouwbare manier om zware items te wegen en ervoor te zorgen dat ze voldoen aan gewichtsvereisten en -specificaties.
  2. Inventarisbeheer: Vloerweegschalen worden vaak gebruikt in magazijnen en distributiecentra om de inkomende en uitgaande goederen te wegen en de voorraadniveaus bij te houden. Dit helpt bij het efficiënt beheren van voorraden en het voorkomen van tekorten of overschotten.
  3. Kostenberekening: Voor bedrijven die verzendkosten berekenen op basis van gewicht, zoals transportbedrijven en e-commerce, kan een vloerweegschaal helpen bij het nauwkeurig vaststellen van de kosten en het voorkomen van fouten in de facturering.
  4. Productieprocessen: In industriële productieomgevingen is het wegen van grondstoffen en materialen van cruciaal belang voor het handhaven van kwaliteit en consistentie in het productieproces.
  5. Kwaliteitscontrole: Vloerweegschalen kunnen worden gebruikt als onderdeel van kwaliteitscontroleprocessen om ervoor te zorgen dat producten voldoen aan de specificaties en normen.
  6. Efficiëntie en automatisering: Het gebruik van vloerweegschalen kan bijdragen aan het verbeteren van de efficiëntie en automatisering van diverse processen, zoals het automatisch afvullen van containers of het doseren van materialen.
  7. Naleving en regelgeving: Voor bedrijven die moeten voldoen aan gewichtsreguleringen en -normen, zoals de voedingsindustrie, kan een vloerweegschaal helpen bij het handhaven van de vereiste nauwkeurigheid en het vermijden van juridische problemen.

Kortom, het kopen van een vloerweegschaal kan bijdragen aan verbeterde nauwkeurigheid, efficiëntie en controle in verschillende bedrijfs- en industriële toepassingen waarbij het wegen van grote en zware objecten een rol speelt.

Bekijk hier al onze andere weegschalen.

Heb je vragen over het vinden van de juiste vloerweegschaal? Onze productspecialist helpt je graag.

Lees minder
Vloerweegschalen
12 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
12 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.