Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Hangweegschalen

Weegschalen voor het wegen van hangende goederen vind je bij ons. We hebben zowel hangweegschalen als kraanweegschalen in ons assortiment. Door de haak gemonteerd aan deze weegschaal, is het gemakkelijk om een lading aan de weegschaal te hangen, om zo het gewicht af te lezen. Met de kraanweegschaal kun je eenvoudig goederen optakelen en het gewicht hiervan bepalen. 

Lees verder

Wat is een hangweegschaal?

Een hangweegschaal, ook wel bekend als een haakweegschaal of veerweegschaal, is een type weegschaal dat wordt gebruikt om objecten te wegen door ze aan een haak of ophangpunt te hangen. Het principe achter een hangweegschaal is gebaseerd op de wet van Hooke, die stelt dat de kracht die wordt uitgeoefend op een veer evenredig is met de uitrekking of compressie van de veer.

Een hangweegschaal is te kenmerken aan:

  • Ophang haak: Een hangweegschaal heeft een haak of ophangpunt aan de onderkant waar het te wegen object aan kan worden bevestigd. Het object wordt opgehangen aan de weegschaal.
  • Veermechanisme: Binnenin de hangweegschaal zit een veermechanisme dat reageert op de kracht die wordt uitgeoefend door het opgehangen object. Wanneer het object wordt opgehangen, wordt de veer uitgerekt.
  • Eenvoudige bediening: Hangweegschalen zijn over het algemeen eenvoudig te gebruiken. Je hangt het object aan de haak, wacht tot de veer stabiliseert en het gewicht op de schaalaanduiding wordt weergegeven.

Waarom een hangweegschaal kopen?

Hangweegschalen zijn erg geschikt voor momenten waarbij draagbaarheid en gemak van belang zijn. Denk hierbij aan het wegen van bagage, etenswaren op een markt of vishandel, oogstproducten of industriële wegingen. 

De hangweegschaal beschikt over een data-hold-functie. Dit wil zeggen dat het gewicht, wat af te lezen is op het digitale display, vastgezet wordt zodat het eenvoudig afgelezen kan worden. Dit wordt automatisch gedaan bij een weegstilstand of wanneer handmatig de hold toets ingedrukt wordt. 

Heb je vragen over het vinden van de juiste hangweegschaal? Onze productspecialist helpt je graag.

Lees minder
Hangweegschalen
23 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
23 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.