Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Spanplanken

De spanplank, cargoplank of spanstang worden gebruikt om een lading mee in te sluiten. Vult de lading niet de gehele trailer of bus, dan kan een lading gaan schuiven wanneer deze niet wordt vastgezet. Met een spanplank sluit je de lading af van de loze ruimte waardoor deze tijdens het vervoer niet gaat schuiven wanneer het voertuig gas geeft of remt.

Lees verder

DecaNewton

Een zware lading blijft niet automatisch op zijn plaats blijft staan door het eigen gewicht. Een spanplank is licht, maar enorm stevig en houdt daardoor zware ladingen met gemak tegen. De blokkeerkracht van een spanplank wordt weergegeven in daN (decaNewton). Eén daN is vergelijkbaar met één kilogram. Wij leveren spanplanken met een blokkeerkracht van 200 daN tot en wel 1000 daN. Heb je dus een lading met een gewicht van 1000 kilogram, dan kan de spanplank met een blokkeerkracht van 1000 daN dit tegenhouden.  

Bevestiging van een spanplank

De spanplank bevat een klemsysteem. De plank is eenvoudig over de huifplank te plaatsen en makkelijk te vergrendelen. Een spanplank is in alle soorten trailers of wagens met huifplanken te gebruiken. De klem is verstelbaar met behulp van het schroefmechanisme en is daardoor ook te bevestigen op dikkere planken of balken. Ook zijn alle planken verstelbaar in lengte. Je kunt ze hierdoor helemaal passend maken voor jouw trailer of bestelwagen.

In ons aanbod vind je spanplanken met een blokkeerkracht tot wel 1000 daN. Dat betekent dat deze spanplanken 1000 kg tegen kunnen houden. Daarnaast heb je ook nog de keuze voor een 1-delige of een 2-delige spanplank. 

Voor meer manieren om een lading op de juiste manier te zekeren, neem je een kijkje bij onze categorie ladingzekering.

Lees minder
Spanplanken
15 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
15 producten
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.