Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Welke maat werkhandschoenen heb ik nodig?

Welke maat werkhandschoenen heb ik nodig?

Werkhandschoenen zijn eigenlijk altijd verkrijgbaar in verschillende maten. De maatvoering kan in letters of in cijfers zijn uitgedrukt. Bepaalde modellen zijn er slechts in één maat. Dit is dan een zogenaamd one size model en zou de meeste mensen moeten passen. Je werkt het makkelijkst en prettigst met werkhandschoenen in de juiste maat, want dan heb je geen of minder last van afzakken of afknellen. Verschillende merken kunnen een afwijkende maatvoering hebben. Om goed je maat te kunnen bepalen, kun je onderstaande afbeelding raadplegen of meetmethodes toepassen.  De meest eenvoudige manier om de maat van een werkhandschoen te meten staat hieronder vermeld.

Palmomtrek meten

Methode 1: de snelle manier

Meet de breedte van je handpalm. De afstand geeft de maat aan. Lees in de tabel je maat af. Een handpalmbreedte van bijvoorbeeld 9,5 cm is maat L.

Breedte handpalm Maat Internationaal
12 cm 1 XS
13 cm 2 XS
14 cm 3 XS
15 cm 4 XS
16 cm 5 XS
17 cm 6 S
18 cm 6,5 S
19 cm 7 M
20,5 cm 7,5 M
22 cm 8 M
23 cm 8,5 L
24 cm 9 L
26 cm 9,5 L
27 cm 10 XL
27,5 cm 10,5 XL
28 cm 11 XL
29,5 cm 11,5 XXL
30,5 cm 12 XXL

Methode 2: de nauwkeurige manier

Een andere methode om de maat van een werkhandschoen te bepalen doe je door de omtrek van de handpalm te meten. Met behulp van een meetlint kun je eenvoudig de omtrek van je hand meten, door deze net boven je duim om je hand te wikkelen. Deze methode is iets nauwkeuriger omdat hij ook hierbij rekening houdt met de dikte van de hand.

Gebruik vervolgens onderstaande tabel om de juiste maat te bepalen.  

Palmomtrek meten

Maat

Palmomtrek

6 / XS 14 - 17 cm
7 / S 17 - 20 cm
8 / M  20 - 23 cm
9 / L 23 - 25 cm
10 / XL 25 - 27 cm
11 / XXL 27 - 30 cm

Welke maat werkhandschoen kies ik nu?

De kans is groot dat beide methodes een zelfde resultaat geven. Ons advies is nogmaals om in ieder geval niet een te kleine werkhandschoen te kiezen, een handschoen die te krap is zit niet comfortabel en kan afknellen. Het merk, model en materiaal van de handschoen kan ook bepalend zijn. Een lederen handschoen voelt altijd stugger aan dan een nauwsluitende nitril handschoen.

Kijk in ons werkhandschoen assortiment, voor welke toepassing je een werkhandschoen zoekt. Kies daar het model werkhandschoen dat het beste bij je werkzaamheden ondersteunt, het is tenslotte belangrijk om je handen goed te beschermen tijdens werkzaamheden. Voor meer persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals werkschoenen of gehoorbescherming, kun je ook bij ons terecht. 

Mark


Vragen over werkhandschoenen?

Mark en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.