Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Belangrijke punten bij werkkleding

Belangrijke punten bij werkkleding

Het aanbod werkkleding wordt steeds groter. Van winter werkjas, stretch werkbroek tot speciale veiligheidskleding. Waar moet je opletten om de meest geschikte werkkledij te vinden? De juiste outfit kan naast het comfort ook de veiligheid verhogen. Bij veel soorten werkzaamheden en in vele branches is het heel gebruikelijk of zelfs verplicht om speciale bedrijfskleding te dragen. Bijvoorbeeld als je werkzaam bent in de bouw, horeca of industrie. Maar zelfs in de transport en logistiek is het inmiddels heel normaal.

Werkkleding kopen

Als je werkkleding gaat kopen zijn onderstaande zaken van belang voor het maken van de juiste keuze.

  • Werkzaamheden
  • Werkomgeving
  • Speciale vereisten
  • Persoonlijke wensen

Werkkledij is er om je te beschermen. Dit kan een bescherming tegen vuil of gevaarlijke stoffen zijn. Daarnaast kan het ook bescherming bieden tegen bijzondere omstandigheden. Denk aan het werken in een koelcel of buiten in weer en wind. Zowel de werkzaamheden als de werkomgeving bepalen wat er beschermd moet worden. Werk je in de bouw? Dan heb je bovendien te maken met een stukje veiligheid. In de bouw is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn. Dit kan onder andere door het dragen van hoge zichtbaarheidskleding. Zo zijn er werkjassen, hesjes en shirts met reflecterende tape.

Soms zijn er speciale voorwaarden waaraan de bedrijfskleding moet voldoen. In Europa begint de regelgeving met de norm EN 340. In de EN 340 normering staan de algemene eisen waaraan alle beschermende kledingstukken moeten voldoen. Dit gaat over pasvorm, ontwerp, materiaal, markering en maatvoering.

Naast de vereiste zaken kunnen er persoonlijke voorkeuren zijn. Vindt iemand het praktisch om zijn mobiele telefoon in een binnenzak te kunnen doen? Of draagt iemand liever een korte werkbroek in plaats van een lange? Er is tegenwoordig heel veel keuze.

Van werkbroek dames tot werkjas winter

Het assortiment werkkleding is heel uitgebreid. Zo zijn er werkbroeken, werktruien, werkjassen, werkshirts, vesten en overalls. Bovendien komen er steeds meer varianten. Denk bijvoorbeeld aan een slimfit dames werkbroek of een thermo jack voor koude dagen. Vroeger was werkkledij oncomfortabel en vormeloos. Nu is de werkkledij bijna niet meer te onderscheiden van gewone kleding. Er wordt gebruik gemaakt van nieuw ontwikkelde stoffen en materialen. De ontwerpen volgen ook de modetrends. Zo zien we elementen uit de sportmode terug in de werkkleding. Een modieuze werkbroek kan lijken op een gewone vrijetijdsbroek.

Professionele uitstraling met werkkleding

Het dragen van de juiste bedrijfskleding zorgt voor een professionele uitstraling. Hiermee laat je zien dat je aandacht besteedt aan de veiligheid van de medewerkers. Geschikte veiligheidskleding verlaagt het risico op de werkvloer. Daarnaast oogt het professioneel en verhoogt het de herkenbaarheid. Een ander bijkomend voordeel is dat wanneer iedereen hetzelfde draagt, het groepsverband versterkt wordt.

Langer genieten van de voordelen

Hoe zorg je ervoor dat werkkleding lang mee gaat? En dat je zo lang mogelijk kunt genieten van de voordelen. Hieronder vind je 6 handige tips.

  1. Was werkkleding niet vaker dan nodig

Door wassen kan de kwaliteit achteruit gaan. Soms is het stofvrij maken of even luchten al voldoende.

  1. Let op de wasvoorschriften

Sommige kledingstukken kunnen niet gewassen worden, maar dienen op een andere manier gereinigd te worden.

  1. Bewaar je werkkleding in een schone, donkere omgeving

Berg de kleding op in bijvoorbeeld een garderobekast, want dit voorkomt verkleuring door licht.

  1. Gebruik een kleerhanger

Dit is de snelste en eenvoudigste manier om het kreukvrij en netjes op te hangen.

  1. Bescherm je werkkledij

Met speciale spray kun je een nieuwe beschermende laag op je kleding aanbrengen.

  1. Laat kleding drogen alvorens je het opbergt

Is het tijdens gebruik nat geworden? Laat het dan eerst opdrogen, voordat het weggehangen wordt.


Vragen over werkkleding?

Charlotte en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 085-2734999

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen op rekening
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.