Droogzakjes

Een hygrobag (hygro = vocht) is een dehydratiemiddel. De hygrobags worden ook wel droogzakjes genoemd. De zakjes zorgen voor een langdurige opname van vocht, zelfs onder extreme omstandigheden. Hygrobags zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in containers. Bij transport van goederen via een container zijn ze onderhevig aan klimaatschommelingen. Om schade door luchtvochtigheid en condens aan producten te voorkomen, maak je eenvoudig gebruik van hydrobags. De droogzakjes worden tussen de lading gelegd of gehangen tijdens de opslag of het transport van goederen. Hierdoor zijn ze beschermd tegen vochtschade.

Speciale wensen op het gebied van ladingzekering? Neem direct contact op met onze ladingzekering specialist.

Lees verder

Hygrobag

De hygrobags zijn samengesteld uit natuurlijke stoffen, namelijk geactiveerde klei en calciumchloride. De zakjes zijn hierdoor niet schadelijk voor het milieu. De hygrobags van Logistiekconcurrent.nl beschikken over een maximale vochtopnamecapaciteit van 60%. 

Schade voorkomen met hygrobags

Vochtschade aan goederen is een veelvoorkomend probleem in de containervaart en opslag. In het verleden waren deze problemen te wijten aan het niet-gebruiken van, of het gebruik van onvoldoende presterende droogmiddelen. Deze waren niet krachtig genoeg. De schade als gevolg van vocht en condens kan het volgende tot gevolg hebben:

Deze problemen kosten fabrikanten, expediteurs, rederijen, handelsbedrijven, importeurs, exporteurs en verzekeringsmaatschappijen vele miljoenen euro’s per jaar. Omdat zeevracht vaak de voordeligste manier is om goederen over een lange afstand te transporteren, wordt de meeste vracht per schip vervoerd. Je krijgt in deze gevallen dus veel te maken met vocht. Hygrobags absorberen het teveel aan vocht. Bestel hier daarom hygrobags direct uit voorraad.

Lees minder
Droogzakjes
2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Container Droogmiddel Cargosorb Nr.4 Pole-V
  Container Droogmiddel Cargosorb Nr.4 Pole-V
  0%
  (geen reviews)
  • 150 x 50 x 1100 mm
  • tot 4 liter vocht 
  • trapezium vorm

  Lees verder
  10,50
  Op werkdagen vóór 18:00 besteld, volgende werkdag in huis
 2. Container Droogmiddel Hygro-Bag 300 x 200 mm 1 kg
  Container Droogmiddel Hygro-Bag 300 x 200 mm 1 kg
  0%
  (geen reviews)
  • afmetingen: 300 x 200 mm
  • gewicht: 1 kg
  • klei en calciumchloride

  Lees verder
  Vanaf 1,85
  Op werkdagen vóór 18:00 besteld, volgende werkdag in huis
2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
 • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.