Categorieën
085-2734999

Klantenservice

Kettingspanners

Kettingspanners worden in combinatie met sjorkettingen gebruikt. Een kettingspanner of ladingspanner is geschikt om zware ladingen stevig te zekeren. De lading kan vervolgens op een veilige manier vervoerd worden. De spanner trekt de sjorkettingen strak en geeft zoveel spankracht dat de lading geen kant op kan. Met een ladingspanner wordt de maximale sjorkracht behaald en kan de vracht of container vervoerd worden. Ladingspanners zijn te bedienen met de hand. 

Lees verder

Waarom ladingspanners bij Logistiekconcurrent kopen?

  • Volgens EN 12195-3
  • Geleverd met testcertificaat
  • Geleverd met CE-conformiteitsverklaring
  • Geschikt voor sjorkettingen met een kettingdoorsnede van 6, 8, 10, 13 en 16 mm

Hoe werkt een kettingspanner?

Kettingspanners voor hijskettingen kunnen worden geleverd met inkorthaken of zonder haken. De kettingspanners zonder inkorthaken bevatten dan kettingogen. Aan deze uiteindes kunnen de sjorkettingen worden bevestigd.

Zorg er allereerst voor dat de pen loskomt van de ratel. Vervolgens draai je met de hand de haken of ogen (uiteindes) los, waardoor de spanner volledig wordt uitgeschoven en de maximale lengte wordt bereikt. Zorg ervoor dat je de maximale verlenglengte niet overschreidt, want dan draai je de uiteindes uit de spanner. Bevestig de kettingen aan de spanner. Zorg ervoor dat je genoeg speling hebt tijdens het bevestigen van de kettingen. Zet de pen weer in de beginstand en begin te ratelen tot de kettingen de juiste spanning hebben. Wikkel de resterende losse ketting om de spanner en zet het uiteinde vast met een kabelbinder

Voor het verwijderen van de spanner, knip je de kabelbinder los en haal je de ketting die om de spanner zit weer los. Je kunt nu beginnen met ratelen tot de spanning van de ketting af is en de haken makkelijk te verwijderen zijn. 

Kettingspanners controleren voor gebruik

Ladingspanners moeten voor gebruik gecontroleerd worden om de veiligheid te waarborgen. Alle markeringen moeten goed leesbaar zijn en er mogen geen beschadigingen, vervormingen of missende onderdelen zijn. Een kettingspanner kan beschadigd of vervormd raken door slijtage, verkeerd gebruik of overbelading. Om de levensduur van een ladingspanner te verlengen, raden wij aan om de bewegende delen regelmatig te smeren. Naast de controle die je zelf uitvoert voor elk gebruik van de ladingspanner, dient ook elk jaar een inspectie plaats te nemen door een keurmeester. 

De meest voordelige ladingspanners, loadbinders of kettingspanners met ratel leveren wij direct uit voorraad. De kettingspanners zijn vervaardigd uit hoogwaardig staal en uitgevoerd in opvallende signaalkleur, conservering rood.  

Lees minder
2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.